ACTIVITEITEN

WAAR HOUDT JCI AMSTERDAM ZUID ZICH ZOAL MEE BEZIG?

Goede doelen
We organiseerden meerdere malen het ‘Pimp Je Boom’ evenement en doneerden aan Kinder Intensive Care onderzoek van VUmc, 1001-bomenplan van Stadsdeel Zuideramstel, Rode Kruis afdeling Amsterdam en Stichting de Opkikker.

Als mede-organisator van grote events dragen we ook ons steentje bij. We hebben bijvoorbeeld samen met de stichting Barcode for Life de Barcode Car Challenge for Life neergezet om geld op te halen voor gericht onderzoek naar kanker. Samen met het Rode Kruis Amsterdam en Luxury hotels hebben we geld opgehaald tijdens het Amsterdamse Rode Kruis Benefietgala. Dit geld gaat ingezet worden door het Rode Kruis tegen de bestrijding van eenzaamheid in Amsterdam.

Daarnaast zetten wij ons ook op andere momenten in voor goede doelen zoals organisatie van de Fun4kids-dag, deelname aan de Opkikkerdag, donaties aan Nothing but Nets, ‘handen uit de mouwen’ tijdens NL Doet! of collectes voor het Rode Kruis.

Persoonlijke ontwikkeling
Zonder twijfel is persoonlijke ontwikkeling (learning by doing) een belangrijk aspect binnen JCI Amsterdam Zuid. Er worden jaarlijks talloze trainingen georganiseerd voor onze Kamer of in samenwerking met andere Kamers uit de regio zoals JCI Amsterdam of JCI Amstelland. Binnen JCI Amsterdam Zuid is ook een groot aantal leden dat zelf trainingen verzorgt. Daarnaast nemen leden van JCI Amsterdam Zuid frequent deel aan (inter)nationale trainingen zoals de Dutch Academy, de ‘Besturen Introductie Dag’ en trainingen op nationale of internationale JCI-congressen.

Evenementen
JCI Amsterdam Zuid is altijd (prominent) aanwezig bij JCI evenementen zoals het Nationaal Congres, College van Afgevaardigden weekenden en de ‘Besturen Introductie Dag’, maar ook tijdens de internationale evenementen zoals het Europees- en Wereldcongres. JCI Amsterdam Zuid organiseerde (als bijna jongste kamer van Nederland) in oktober 2011 in Amsterdam-Zuid het uNConventional NC2011. Enkele leden van onze Kamer hebben daarnaast als trainer bijgedragen aan het succes van (inter)nationale events en GO-dagen. Ook organis.eert JCI Amsterdam Zuid met grote regelmaat spetterende activiteiten voor de leden zoals het jaarlijkse gala, running dinner, nieuwjaarsborrel, bootje varen over de Amsterdamse grachten, een zomerse BBQ en de maandelijkse ledenborrel.

Netwerken… en plezier
Rode draad door de activiteiten en evenementen van JCI Amsterdam Zuid is dat wij alles met veel plezier doen. Bovendien wordt het ‘business’ aspect door het grote aantal ondernemers in onze Kamer evenmin vergeten, door bijvoorbeeld het organiseren van business speed dating en het delen van elkaars netwerk.